Barion Pixel

Amikor Mercodiában jártunk…

December 2-án könyvbemutatót tartottunk a Bártfai Vendéglőben. A Szertefoszló álarc Lili Ann Daniels negyedik megjelent regénye. A továbbiakban a könyv cselekményéről és szereplőiről hozunk egy kis ízelítőt.

Az elmúlt három évben sorra hoztuk ki Lili Ann Daniels könyveit. Először a Szerelem kötőféken című történettel találkozhattak az olvasók, melynek folytatását idén februárban vehettük a kezünkbe. A szerzőnő második története pedig 2022-ben jelent meg. A korábbi könyvek mind az Egyesült Állomokban játszódtak, míg a Szertefoszló álarc új helyszínekre evez.

A főszereplőnk, Alejandra da Silva, egy Mercodiában élő hercegnő, akinek országa anyagi helyzetének stabilitása érdekében előnyös házasságot kell kötnie. Alejandra azonban fiatal, még sosem volt szerelmes, és olyan boldog kapcsolatról álmodozik, amilyenben a szülei élnek. Azonban hercegnőként köteleséggel tartozik a hazája iránt. A családja bált rendez, ahol a lehetséges kérők hadával kell dűlőre jutnia.

Történetünk férfi főszereplője, Richard Smythe egy brit gróf, aki Alejandra tökéletes ellentéte. Nem vágyik szerelemre és nem is hisz benne. Csak a szülei kérésének akar eleget tenni, és egy tökéletes kirakatfeleséget keres. Ennek reményében utazik Mercodiába, ahol már a bál előtt összefut a hercegnővel. Egy félreértés miatt azonban máshogy alakulnak a dolgok, mint ahogy tervezték, és a kezdeti vonzódást felváltja az ellenségeskedés.

A Szertefoszló álarc a jelenben játszódik, hercegekkel, hercegnőkkel, egy kitalált kis országban, Mercodiában. Ha el akarjuk helyezni egy térképen, akkor Spanyolország déli részére gondoljunk, a sós, zúgó tengerre, narancs és más citrusfélék illatára. Az uralkodó család palotája a vízparthoz közeli magaslaton áll, mely kép a könyv borítóján is visszaköszön.

A borítótervezés során fontosnak tartottuk, hogy Alejandra legyen a központi alak, egy fiatal, spanyol nő barna, hosszú fürtökkel, kreolos bőrrel. Emellett pedig a távolban látható legyen a hercegi palota. Az elkészült terv Müller Péter munkája, aki az eddigi Lili Ann Daniels borítók kivitelezője. A korábbi borítókhoz képest abban tértünk el, hogy a Szertefoszló álarc matt papírra készült, a feliratok pedig lakkfóliát kaptak. Hogy tetszik nektek? 🙂

Tematikus hetünkön további érdekességeket osztunk meg a könyvvel kapcsolatban, így érdemes minket követni a közösségi oldalainkon!

Kalliopé Kiadó

Megosztom:

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük