Szerzőink

Barnabás Varga

Hosszú ideje vállalkozó vagyok. A meditáció mindig segítségemre volt, amikor szerettem volna kiszakadni a munka világából, az igazi felszabadulást mégis a zenehallgatás motiválta írás jelenti. Ez a flow élmény segít legyűrni a stresszt. Elképzelhető, hogy ügyfeleimnek és ismerőseimnek meglepő lesz, hogy az írás felé fordultam, de remélem, ha elolvassák a novelláimat, megértik, miért nem maradtam a kaptafánál.

Olvasd el a vele készült interjút!

Duma László

Negyvenhét éves férfi vagyok.
Kilinccsel előre szeretem négykeréken és egykeréken két keréken.
Írni csak röviden és csattanósan.

Olvasd el a vele készült első és második interjút!

Gáspár Enikő

2016 óta foglalkozom hivatásszerűen az írással. Fő témáim az anyaság és a nőiségünk megélése. A blogolás és könyvírás mellett a megengedő gyermeknevelés a szakterületem.

Olvasd el a vele készült interjút!

Kemendy Júlia Csenge

Gyerekkorom óta életem része az írás, de komolyabban 2019-ben kezdtem el vele foglalkozni, miután bekerült a mesém a Könyvmolyképző Kiadó antológiájába, a Kalandra fel!-be. Első könyvem, Az Anyacsalogató Hadművelet 2021-ben jelent meg, ez inkább a kisiskolás korosztálynak szól. 2022-ben Merítés-díjra is jelölték, ahol végül 3. helyezést ért el, erre nagyon büszke vagyok. Az időlátók balladája című regényem, mely a tizenéveseknek szól, 2022-ben látott napvilágot. A gyermek- és ifjúsági regények mellett kritikaírással is foglalkozom, valamint egy nemzetközi iskolában dolgozom magyar mint idegen nyelv tanárként.

Koronczi Zsolt

Több mint 20 éve a vendéglátásban dolgozom, így több ezer még el nem mesélt történet van a tarsolyomban. Mindig szerettem Charles Dickens regényeit, mert könyveiben kézzelfoghatóvá váltak a viktoriánus Anglia mindennapjai, átélhetővé a papírra vetett emberi sorsok. Szerettem volna én is hasonló mélységű, tartalmas történeteket írni. Az első próbálkozásom mégis a sci-fi műfajával indult. Bár a mű mára elveszett, elindította a képregényeket rajzoló újpalotai kisfiút az íróvá válás útján. Számos novellát írtam, több műfajban, mire egy távoli földön rátaláltam az igazi múzsára. Így született meg a Szénpor és szerelem című regényem.

Lili Ann Daniels

Az olvasás óvodáskorom óta része az életemnek, viszont az írás csak pár éve épült be a mindennapjaimba. Jane Austen rajongóként örök romantikus vagyok, ezért a regényeimben is ez a fő motivum. Már két regényem is olvashatják az olvasók, és készülőben van a Szerelem kötőféken folytatása is.

Olvasd el a vele készült interjút!
Maróti Gabriella

Az írás csak pár éve része az életemnek, és azóta mintha kicserélődtem volna. Korábban sosem tudtam olyan jól lekötni magam, mint mások, a hivatásomat sem találtam, hiába kerestem sok helyen. Aztán elkezdtem írni az első regényemet. Csodálatos élmény volt sorokba szedni a fejemben már évek óta játszódó filmet, miközben beleszőttem a világnézetemet. Annyi minden van még, amit szívesen adnék át másoknak, és így módom lett rá, miközben úgy érzem, rengeteget kapok én is ebből. Nagyon örülök, hogy rátaláltam az írásra, és remélem, hogy mások számára is teremthetek értéket. 

Olvasd el a vele készült interjút!

Renáta W. Müller

Szeretek utazni, külföldön élek már nagyon régóta, úgyhogy bizonyos szempontból folyamatosan úton vagyok, nem csak gondolatban, de testben is. Szenvedélyesen szeretem a könyvírást. Egy könyv megszületése maga a csoda számomra, az első betű leütésétől kezdve, a szöveg alakítgatásán, a korrektúrázáson, a borító megtervezésén, elkészítésén, a nyomtatáson át egészen addig, míg végre a kezemben tarthatom és megölelgethetem az elkészült csodát.

Olvasd el a vele készült interjút!

Róza Kata

Gyermekkorom óta fontos számomra az írás. Imádom a verseket, így nem meglepő, hogy a költészetben kezdtem el bontogatni a szárnyaimat. Ezután jöttek a novellák, majd 2020-ban nekiálltam az első regényemnek. Az írás nekem egyfajta menedék, amikor ki akarok szakadni a rohanó hétköznapokból, megteremtek egy saját kis világot, ahol egy különleges utazásra indulok a szereplőkkel.

Schuster Barbara

Az írás mindig jelen volt az életemben, érettségi után újságíró iskolát végeztem, és ezt követően állandóan írtam. Az élet mégis úgy hozta, hogy elsődleges hivatásomat segítő szakemberként találtam meg, pszichopedagógusként a gerincferdüléssel élők támogatásáért működő Vertebra Alapítvány koordinátora lettem. Mintegy 15 éve dolgozom itt, s közben a két kedves terület összetalálkozott: először egy ismeretterjesztő kiadványt írtam (Gerincferdülés és ami mögötte van), 2019-ben a Scoli Magazin szerkesztője lettem, és 2020-ban jelent meg a személyes tapasztalatokkal, véleménnyel és érzésekkel átitatott szubjektív könyvem: A hátam mögött. Szerzőként több online újság és felület újságírójaként is kipróbáltam már magam.

Szép Zsolt

Gyakorló mesemondó és családapa vagyok, aki feleségével és két kisfiával egy Pest megyei kisvárosban él. Az írást legalább annyira köszönhetem magamnak, amennyire szerető családomnak és mindenben támogató barátaimnak.

Olvasd el a vele készült első és második interjút!

Sárközi Judit

Férjemmel és nagyfiammal Budaörsön élek. Már kislány koromban is szerettem énekelni, táncolni és rajzolni is. Pályafutásom pedagógusként kezdtem, később a kereskedelembe sodort az élet. Sok-sok évbe telt, mire megtaláltam azt, amiben igazán kiteljesedhetek. Mikor a fiam óvodás volt, sokszor kérte, hogy meséljek neki. Szerette azokat a történeteket, amik róla szóltak, a környezetéről és a mindennapjairól. Így született meg Postás Palkó, aki bepillantást enged a postások életébe.Úgy érzem, révbe értem, és végre én is elmondhatom, hogy a hobbim lett a munkám.

Olvasd el a vele készült interjút!

Zsiga Henrik

Veszprémben születtem, ott végeztem tanulmányaimat is egészen a gimnáziumig. Főiskolai éveim alatt tizenkét hónapot a tengereken dolgoztam egy luxushajó felszolgálójaként. Később nyelvtanári diplomát szereztem, majd tartalomfejlesztéssel foglalkozó céget, illetve könyvkiadót vezettem. 2013 óta írástechnikát oktatok, mellette főszerkesztek. Tizenhárom kötet szerzője vagyok.