Barion Pixel

Egy kis kiadó karácsonya

Mit gondoltok, hogyan készül egy kis kiadó a karácsonyra? Mikor kell ünnepi díszbe öltöztetni a gondolatainkat, ha időben szeretnénk kapcsolni az őrültek háza előtt?

A karácsony az az időszak, amikor (talán) még azok az emberek is vesznek könyvet, akiknek egész évben eszébe sem jutna olvasni. Ilyenkor beugrik nekik, hogy a könyv jó ajándék, úgyhogy betérnek egy Libribe vagy Lírába, megveszik a legközpontibb helyen elhelyezett olvasmányokat, és boldogan hazamasíroznak.

A mi könyveink nem a központi helyeken vagy a kirakatokban foglalnak helyet, nincs fizikai boltunk, úgyhogy amire számíthatunk, az a webshopunk és a közösségi médiában kialakult kis közösségünk. Eddig minden évben a karácsonyi időszakban adtuk ki a könyveink többségét, a fent említett példán elindulva abban reménykedtünk lelkes magyar szerzőinkkel, hogy ilyenkor van alkalmunk a legtöbb kötet eladására, ezért augusztustól megfeszített tempóban dolgoztunk. Idén már igyekeztünk másképp gondolkodni: elkerülni a nyomdákban novemberre tetőfokára hágó túlfoglalást, a papírhiány miatti bizonytalanságot, annak a percnek a kiszámolását, amikor a nagykerek még fogadnak új címeket december elején.

Inkább elvittük ősszel a könyveinket a Könyvfesztiválra, könyvbemutatót és író-olvasó találkozót szerveztünk novemberben, megajándékoztunk titeket egy nálunk még nem látott 50%-os Black Friday akcióval, és közben igyekeztünk az instaoldalunkat és a szívünket is ünneplőbe öltöztetni, hogy a legfontosabbra maradjon erőnk: az egymásra figyelésre (na meg persze a könyvekre). Talán nem tudjátok, de a legtöbb, amit tehettek a kis kiadók fennmaradásáért, az az, hogy egyenesen a webshopjukból rendeltek, ezzel ugyanis náluk maradhat az a rendkívül magas összeg, amit a nagy boltok jutalékként levesznek.

Kívánjuk, hogy megtaláljátok az idei karácsony legtesthezállóbb olvasmányát, vásároljatok akár nagy, csillogó boltokban, akár antikváriumokban, akár kis kiadóktól.

Megosztom:

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük