Barion Pixel

Könyvbemutató beszámoló

2023. április 1-jén könyvbemutatót tartottunk a Bártfai Vendéglőben, ahol Ling-Balogh Erna és a jelenlévők kérdezték Lili Ann Danielst Valantin-napon megjelent, harmadik könyvéről, a Forgatókönyv szerelemréről. A beszélgetésből kiemeltünk pár kérdést, hogy azok is kicsit velünk lehessenek, akik nem tudtak részt venni a programon.

Új könyved a Szerelem kötőféken folytatása, és ott folytatjuk a történetet, ahol az első befejeződött. Milyen nehézségekbe ütköztél a második rész megírásakor? 

Tudtam, hogy happy endet szeretnék Marlene-nek is, ahogy Liz esetében írtam, de az oda vezető út nem volt elsőre tiszta és egyértelmű. Mivel már a Szerelem kötőféken megjelenése után azt az ígéretet tettem, hogy Marlene saját regényt kap, az ebből fakadó nyomás, amit saját magamra helyeztem, nem könnyítette meg az írás folyamatát. Azt hiszem, ez a regény született meg eddig a legnehezebben, de ettől még ugyanolyan fontos számomra, mint az előző kettő.  Még egy apróság, talán nem spoiler: a kézirat első verziójában másik férfi volt a befutó 😊 Innen kellett a szerkesztés során úgy átírni a Marlene-nel közös jeleneteket, hogy tökéletesen működjön a kémia azzal a férfival, akit végül Marlene választott.

A történet helyszíne eleinte Los Angeles, majd ellátogatunk a korábban, az első részben megismert farmra. Milyen érzés volt újra „visszatérni” az ismerős karakterek életébe? 

Egyrészt jó és egyszerűbb volt velük dolgozni, mert már ismerem őket, a szavajárásukat, a gondolkodásmódjukat, az érzéseiket, ugyanakkor a folytonosság és következetesség fenntartása érdekében többször elő kellett vennem a Szerelem kötőfékent, hogy ellenőrizzek benne dolgokat, főleg ha az abban a könyvben történt eseményekről volt szó. Olvasóként engem is zavarna, ha például egy szereplő az első regényben balkezes, a másodikban meg hirtelen jobbkezessé változik. 

Mindkét regényben fontos része a történetnek a két lánytestvér kapcsolata. Vannak-e más történetekből kedvenc testvérpárjaid?

Természetesen, többen is. Elizabeth és Jane Bennet az első a sorban, de a Dashwood-lányok szorosan tartják magukat a második helyen (Értelem és érzelem). Mindenképp ide tartozik még Alec és Isabelle Lightwood (A végzet ereklyéi sorozat), a Bridgerton-testvérek, Fili és Kili (A hobbit), a Stark-testvérek és Jon Snow (Trónok harca) is.

Az első könyvbemutató óta eljátszunk azzal az ötlettel, ha megfilmesítenék a könyved, akkor melyik színész játszaná el a karaktereidet. Kit választanál Marlene-nek, Alexnek és Marknak?

A tökéletes szereposztás számomra: Marlene-nek Any Taylor-Joy, Marknak Regé-Jean Page és Alexnek Matthew Daddario.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy velünk tartottak!

Megosztom:

Ezek is tetszhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük